Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Estàs preparat per al negoci del cotxe elèctric?

Les lleis mediambientals i la consciència sobre la conservació del planeta convertiran els motors elèctrics en els referents de la mobilitat en molt pocs anys

La presència del cotxe elèctric al carrer encara és testimonial, però les dades i les perspectives mostren que el creixement és imparable. Els experts assenyalen que el 70% dels vehicles que es venguin d'aquí a dues dècades seran elèctrics. El sector assegurador també s'està preparant per a aquest nou boom.

L'evolució de les vendes dels vehicles electrificats no deixa de créixer. Aquest mes de setembre passat, els fabricants d'automòbils van reportar que les vendes d'aquest tipus de cotxes van créixer més d'un 63% respecte al mateix mes del 2020.

Encara hi ha alguns hàndicaps evidents per al desenvolupament dels vehicles elèctrics. D'entrada, el preu és més elevat que el dels cotxes amb motors dièsel o de benzina i la xarxa per facilitar-ne la recàrrega és limitada. No obstant això, les normatives mediambientals i la conscienciació sobre la necessitat de reduir la contaminació del planeta juguen a favor seu. És un argument irrefutable que el 2040 retirarà del mercat els vehicles dièsel, però els seus efectes es notaran molt abans.

Tots els sectors relacionats amb l'automòbil estan prenent posicions de cara a aquest canvi de paradigma que és a tocar. L'assegurança no n'és una excepció. I és que les pòlisses per a aquest tipus de vehicles tenen algunes particularitats que cal tenir en compte. D'entrada, als cotxes elèctrics un element clau és la bateria. És un dels components més costosos i determinants per a l'ús del vehicle. Qualsevol avaria o fallada en aquest element pot resultar molt car de reparar i ja no diguem si cal substituir-la. D'altra banda, el robatori del cable de la bateria deixa inutilitzat el vehicle i és habitual que l'assegurança contempli aquesta eventualitat.

El comprador actual de cotxe elèctric és algú conscienciat i que té un nivell d’informació elevat sobre les característiques d’aquests vehicles. A mesura que creixen les vendes i l'interès pel producte, el nivell mitjà de coneixement sobre les particularitats d'aquests cotxes i les circumstàncies es redueix. En aquest punt, lassessorament en la contractació de lassegurança guanyarà més protagonisme.

Les companyies que treballen el ram de cotxes ja disposen de productes amb cobertures dissenyades a mida de les necessitats dels vehicles elèctrics i cada vegada apareixen noves assegurances que afinen més en aquest punt. Avui encara és un nínxol de mercat, però al cap de pocs anys serà molt rellevant fins a ser majoritari.

Entre els teus clients que estan pensant a canviar el vehicle és molt possible que l'opció del cotxe elèctric estigui sobre la taula. Convé que sàpiguen que el seu mediador disposa de cobertures específiques i del coneixement sobre les necessitats asseguradores d'aquest tipus de vehicles. El preu mitjà d'aquestes assegurances és més elevat que el de la resta de vehicles, amb tendència a la baixa. I l'assessorament d'un expert en assegurances és determinant per disposar de les cobertures adequades.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223