Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

Has sentit aquest any que et manquen objectius vitals o laborals?

Potser has sucumbit al “desencís”, una sensació protagonista aquest 2021

Pot passar que arribi una etapa a la nostra vida en què sentim manca d'interès a l'hora de fer les nostres tasques. Potser pensem que són manca d'objectius però, en veritat, ha estat definit com 'desencís'. El sociòleg Corey Keyes va utilitzar per primera vegada per descriure la manca d'autosatisfacció vital o “l'absència de sentir-se bé amb la teva vida”.

Una columna de 'The New York Times' ha posat el 'desencís' al focus ja que se la defineix com una situació protagonista aquest 2021. Aquest llanguiment al qual el psicòleg organitzacional Adam Grant es tracta d'una sensació d'estancament i buit que es viu, literalment, com si estigués passant els dies sense rumb.

La càrrega emocional de la pandèmia, molt perllongada ja, ens ha portat a l'esgotament i a molts al llanguiment. És una situació que no es pot definir com a depressió sinó més aviat com a “manca de benestar”. És un buit entre el benestar i la depressió que hi ha en salut mental però que no se sol esmentar.

 

Com millorar la teva felicitat a la feina

Un cop identificada aquesta situació de llanguiment vital –un fet que ens pot ajudar per poder resoldre-ho- la clau és trobar l'impuls per millorar en la pròpia percepció del benestar i, de fet, en la felicitat laboral. Es tracta de trobar tasques que ens ajudin a ser proactius i que ens aportin aquest impuls que necessitem.

1.- Trobar el significat de la nostra feina a través de l'impacte que té al nostre entorn. Per exemple: La meva feina contribueix a resoldre els problemes que es presenten als nostres clients? Com contribueixo jo per donar-los solució?

2.- Fer la nostra feina més interessant per a nosaltres mateixos. Sentir que aprenem alguna cosa útil o ser capaços d'escriure articles o post per a xarxes socials creatives i divulgatives pot ajudar a trobar aquest punt de motivació i impuls que necessitem si és que ens sentim acomodats en el nostre dia a dia.

3.- Millorar i enfortir les relacions amb el nostre entorn laboral. La idea és crear una connexió emocional amb les persones que ens envolten. Una manera d'aconseguir-ho és ajudar en la benvinguda i la formació dels nous membres de l'equip o noves incorporacions o establir equip amb aquells que dominen àrees en què ens sentim menys forts.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223