Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

L'escassetat de matèries primeres pot afectar-nos en les compres nadalenques?

Adriana Hibernón, advocada d'ARAG, ens aclareix si l'actual crisi de materials ens pot complicar el nadal i què fer si no arriba el teu producte en una compra online

Queden molt poques setmanes per arribar a les festes nadalenques, una època en què s'incrementen les compres de regals i les celebracions amb familiars i amics. A conseqüència de la pandèmia s'està patint a nivell mundial una crisi de primeres matèries i problemes en el transport de contenidors, principalment els que vénen d'Àsia. L'escassetat de matèries primeres està afectant gairebé tots els productes, des de plàstic, paper, vidre, aliments, tèxtil, joguines i microxips electrònics per a mòbils, consoles i vehicles, entre d'altres.

Alguns comerciants indiquen que ja noten la manca d'alguns productes i temen que el problema augmenti a la campanya de Nadal.
 

Com ens pot afectar aquesta escassetat als consumidors?

Com a consumidors, pot passar que no trobem tanta varietat de productes o fins i tot la manca d'algun d'ells. Convé ser previsors i no deixar les compres per al darrer moment. A més, potser hi ha increment d'alguns preus, per la qual cosa s'aconsella comparar i aprofitar les ofertes que puguem trobar.

Què passa en el cas de les compres per Internet?

La normativa de Defensa dels Consumidors i Usuaris estableix que, llevat que les parts hagin acordat una altra cosa, el venedor ha d'executar la comanda sense retard en el termini de 30 dies naturals a partir de la compra.

En cas que el producte no estigui disponible, el venedor ha d'informar el consumidor de la manca de disponibilitat. Com a consumidors, cal poder recuperar l'import pagat. Si el venedor s'endarrerís de manera injustificada en la devolució, el consumidor podrà reclamar que se li pagui el doble de l'import i tindrà dret a ser indemnitzat pels danys i perjudicis que pugui haver patit.

Si el producte no està disponible i si el client ha estat informat i accepta, el venedor podrà lliurar un bé de característiques similars que tingui la mateixa qualitat o superior i sense augment de preu.

És important recordar que, excepte en determinats productes, en la compra de productes a distància i en línia el consumidor disposa d'un termini legal de 14 dies naturals a comptar de la recepció del producte per poder desistir formalment del contracte.

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223