Síguenos en Twitter Síguenos en Facebook Canal de vídeos de NoticiasLinkedInWhatsapp

El Govern central aposta pels plans de pensions d'empresa

L'avantprojecte de pressupostos potencia aquests plans amb incentius fiscals i un nou model en el qual el Govern actua com a promotor


Els pressupostos del Govern central per a 2022 confirma la intenció de l'executiu de Pedro Sánchez d'apostar pels plans de pensions d'empresa en detriment dels plans individuals que són els més estesos. L'objectiu és que en deu anys el 48% de la població tingui un d'aquests plans.

El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, confirma en l'avantprojecte de pressupostos de 2022 el gir iniciat pel Govern en 2021 quan es va reduir la reducció fiscal per als plans de pensions individuals i es va incrementar la dels col·lectius.

Ara aquesta mesura es complementa ara amb una nova reducció de la desgravació dels plans individuals, que passarà a ser de 1.500 euros anuals, i un increment dels col·lectius que aconseguiran els 8.500 euros anuals de deducció. Paral·lelament, els autònoms, aconsegueixen els 5.750 euros a l'any d'aportació màxima.

La decisió de l'equip d'Escrivá pretén donar-li la volta a la situació actual del mercat. Actualment, els plans de pensions individuals són els més reeixits, mentre que només un 10% dels treballadors tenen un pla col·lectiu. Els canvis introduïts pel Govern pretenen que dins de 10 anys el 48% de la població tingui un pla de pensions d'empresa.

Al marge de la fiscalitat, el Govern vol simplificar els tràmits per a constituir un pla de pensions col·lectiu i baixar les comissions. En aquest nou model, que s'espera que pugui entrar en vigor al juny del pròxim any, l'executiu actuarà com a promotor del pla que serà gestionat per entitats privades previ concurs.

Falten encara alguns detalls, al marge de possibles canvis en el procés d'aprovació dels pressupostos, però el Ministeri ha anunciat que la governança d'aquest nou model recaurà en una comissió de control en la qual la majoria dels seus membres estaran nomenats per l'Administració, mentre que la patronal i els sindicats tindran presència a parts iguals. Els agents socials ja han fet públic el seu disgust amb aquest repartiment.

 

Entitats col·laboradores

Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona

Passeig de Sant Joan, 33.

08010 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfon: 932153223