La sostenibilitat, les pensions i la ciberseguretat, entre els principals desafiaments per al nou any

 

Unespa2023

El sector assegurador afronta enguany desafiaments molt importants. Per a Pilar González de Frutos, presidenta d’UNESPA, els principals són la sostenibilitat, les pensions, la ciberseguretat i la necessitat d’una supervisió independent. La presidenta de la patronal del sector assegurador va detallar la seva visió dels reptes que se li presenten a l’assegurança en un futur immediat en la sessió d’obertura de la jornada ‘Perspectives de l’Assegurança i l’Economia per a 2023′, organitzada per ICEA i celebrada ahir 18 de gener en Madrid.

González de Frutos va ressaltar que “si 2023 presenta una cruïlla clara, aquesta és la de les pensions i la previsió”. Sobre aquest tema va indicar que “és més que evident que l’any 2023, i els que li han de seguir, els asseguradors i, en general, els gestors de l’estalvi, estem cridats a fer esforços rellevants i a jugar un paper en el qual és un dels debats més apassionants de l’economia espanyola actual. Serem presents en aquest debat, amb l’objectiu de defensar una autèntica política de foment de l’estalvi-previsió complementari”.

La presidenta d’UNESPA va subratllar que “un veritable procés de previsió social complementària s’ha d’assentar sobre dos elements fonamentals: el primer, no contemplar a l’estalvi individual i col·lectiu com a elements d’estalvi enfrontats. I el segon és que les empreses comptin amb un quadre suficient d’incentius perquè el veritable epicentre de tot sistema d’estalvi col·lectiu és l’empresari, l’ocupador”. I es va preguntar: “Quant hem d’estalviar a Espanya per a complementar les pensions públiques? Si li volem posar nom i cognoms, un sistema que complementés a l’actual en un 20% addicional reclamaria la creació d’uns 750.000 milions d’euros d’estalvi que ara mateix no estan constituïts. La magnitud espanta; però és assolible si tots (governs, partits polítics, administració, interlocutors socials i gestors de l’estalvi) avancem junts i en la mateixa direcció”.

Respecte a la sostenibilitat, González de Frutos va afirmar que 2023 “és l’any en què hauria de quedar llista la taxonomia de productes i actius sostenibles, que és la clau de volta de tot procés de sostenibilitat en l’àmbit financer”. També va destacar la importància d’avançar en els terrenys de la digitalització del sector i el desenvolupament de solucions eficaces per a lluitar contra la ciberdelinqüència.

En l’apartat de la mobilitat, la representant de la patronal va destacar que “l’assegurament de noves formes de mobilitat, com a patinets i bicicletes amb motor, compten amb propostes molt consolidades per part del sector del segur” i va afegir que “considerem necessari que els usuaris d’aquests vehicles disposin d’una assegurança obligatòria de responsabilitat civil general, diferent de l’assegurança de l’automòbil”. Finalment, va ressaltar la necessitat de tenir “una supervisió independent”.

Últimes notícies