Ser ‘influencer’ en Assegurances m’ajudarà a vendre més?
- 10/12/2020
- Posted by: elcol-legi
- Category: Notícies

T’expliquem les principals raons per les que val la pena que et interessos per tenir una posició més rellevant en xarxes socials i en l’entorn digital per millorar l’activitat comercial del teu negoci de mediació
Podia pensar-se que això de ser influencer en el món del Social Media és només cosa de persones famoses o joves anònims que recomanen tot tipus de productes i donen la seva opinió sobre moda, videojocs, economia i, ja de pas, el que s’escaigui a cop de post, fotografies o vídeos. I, en bona mesura és així. Acumulen milers, centenars de milers fins i tot milions de seguidors en els seus perfils a Instagram, Facebook i Youtube, entre d’altres xarxes, o en els seus blocs. Xifres que els permeten obtenir importants recursos econòmics.
¿Però que té a veure això amb el negoci d’un mediador d’assegurances? La veritat és que, si ens limitem a aquesta descripció, més aviat poc. Però seria un greu error si no ampliem una mica el focus i veiem les oportunitats que pot oferir-nos una posició més rellevant en xarxes socials i, en general, en l’entorn digital.
La realitat és que els experts consideren que per ser un influencer no cal tenir una massa ingent de seguidors. A partir de 300 o 500 seguidors, segons els casos, ja podem estar parlant d’un perfil rellevant i influent en una temàtica concreta i específica. Tècnicament, alguns experts els denominen microinfluencers. Com passa gairebé sempre, tot és relatiu.
Aquest enfocament es basa en l’aspecte qualitatiu i, sobretot, en aconseguir ser un referent per a un grup de persones en una temàtica concreta. Aquest hauria de ser el veritable objectiu d’un professional de la mediació: ser un veritable influencer per als seus clients i a partir d’aquí tractar d’estendre al màxim aquesta capacitat a partir de la viralització que desenvolupin els seus propis seguidors.
Ajuda això a les vendes? És tan necessari? La resposta a les dues preguntes és un sí rotund. En realitat, no és més que seguir la fórmula més tradicional que sempre s’ha seguit en el sector per créixer: guanyar-se la confiança dels clients i confiar que et prescriguin a les persones del seu entorn. Només que ara en un entorn digital, que té les seves pròpies regles i que ofereix també noves possibilitats.
A continuació, t’indiquem set passos que has de tenir en compte per escalar posicions com influencer:
1- El primer i principal ja ho tens: ets expert en assegurances. A partir d’aquí, el nivell d’especialització es pot fins i tot depurar si, per exemple, el teu posicionament com a mediador se centra en productes de Vida o en Salut.
2- Treballar continguts amb la màxima claredat, fent servir el mateix llenguatge amb el qual parles amb els teus clients. Has de tenir una vocació divulgativa i posar-ho fàcil.
3- Recorre al vídeo i a les fotografies. La imatge és important i, en moltes ocasions, et resultarà més fàcil gravar un vídeo amb el teu propi mòbil per explicar alguna cosa amb les teves pròpies paraules. És un magnífic recurs.
4- No t’obsessionis amb la venda. No és bo ni en l’entorn físic ni en el digital. El propòsit és influir, ser reconegut com el que sap, com un referent.
5- Fixa’t en l’actualitat. Tot té el seu moment, com la moda. Aprofita-ho per posicionar-te. Les notícies del dia, els temes que són tendència a les recerques de Google, a les portades dels diaris digitals, i el teu propi olfacte et permetran identificar temàtiques a partir de les quals poder trobar el camí perquè el teu missatge tingui una millor acollida.
6- Recorda que ets expert en assegurances. En aquest tipus de perfils has centrar-te en la teva condició d’expert en assegurances, en consells relacionats amb el benestar i la tranquil·litat que proporciona una assegurança, per exemple. Hem d’evitar els partidismes en el sentit més ampli de el terme, encara que sempre podem fomentar valors humans compartits i que també fomenta l’assegurança com la solidaritat, respecte a l’entorn, …
7- Deixa’t assessorar. Sempre tindràs sort de comptar amb el suport d’un expert per poder optimitzar esforços i ajudar-te a créixer en el món digital.
Com hem comentat anteriorment, el propòsit principal ha de ser millorar la nostra capacitat de ser rellevants en l’entorn digital i no tant les vendes directes. No obstant això, no hem de deixar d’atendre al que està passant en altres mercats, especialment a Àsia, i en altres sectors, gairebé tots. Les diferents xarxes socials han iniciat un procés de canvi per facilitar les vendes en el seu entorn, un procés que s’ha aguditzat amb la pandèmia. És cert que les assegurances no són, probablement, el sector que millor encaixa en aquest esquema, però convé estar atents i prendre posicions.