Tenir-la és clau per a orientar el futur d’una agència d’assegurances i comença per plantejar els objectius assolibles a curt, mitjà i llarg termini

Saps quina és la importància de la visió estratègica en el desenvolupament de qualsevol negoci? És un plantejament necessari per a qualsevol empresari i tenir-la ben definida, a curt, mitjà i llarg termini permet guiar, des del lideratge, a l’equip d’una agència d’assegurances cap a l’èxit.
La visió estratègica d’una agència d’assegurances ha d’identificar els diferents objectius i terminis. Sobretot han de ser metes precises, assolibles encara que ambicioses basades en la raó però també en una visió intuïtiva.
Ha de ser un marc d’intervenció convergent i coherent perquè l’equip es comprometi en aquesta visió comuna. Per exemple, “el nostre objectiu és convertir-nos en la primera agència en Vida a la nostra comarca en els pròxims tres anys”.
Amb aquest objectiu estratègic s’han de plantejar les diferents accions –de planificació, coordinació, màrqueting, comunicació, vendes, administració, atenció al client, etcètera- que transformin aquesta estratègia en una ambició comuna.
L’estratègia es fa en equip
Comptar amb els punts de vista de l’equip de treball és fonamental per a conèixer les nostres fortaleses i àrees de millora. A l’hora de plantejar una estratègia és positiu tenir prevista una ruta a seguir però abans d’anunciar-la com a definitiva cal acarar-la amb l’equip i comptar amb el punt de vista col·lectiu.
És fonamental que hi hagi un consens i un sentiment comú de realització. Ha de convertir-se en la meta de tots perquè, en aconseguir els objectius, també se sentin com a assoliments propis.
Una vegada definides les metes el següent pas és establir objectius terminis exactes, per exemple, 3, 5 i 10 anys. A continuació cal pensar i calcular els diferents recursos que seran precisos i els costos associats.
Cal comptar amb sistemes que ens permetin mesurar l’evolució d’aquesta visió estratègica (KPI, xifres de vendes, pressupostos i factures emeses, etcètera). Revisar, com a mínim, una vegada a l’any els resultats pot permetre’ns detectar àrees de potenciació o de millora… o, fins i tot, donar amb una revisió de l’estratègia que es mostra, per la realitat del mercat, com una àrea de desenvolupament en el qual ens trobem molt ben situats. La capacitat d’adaptació també és important.