El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona i la Fundació Mapfre, units per l’ocupació i la integració Social
- 06/05/2019
- Posted by: elcol-legi
- Category: Notícies

Contribuir a la inserció laboral de les persones com els aturats de llarga durada i els joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. És l’objectiu de l’acord que van firmar el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, entitat que es suma al Programa Social d’ocupació, una iniciativa que promou Fundación MAPFRE.
Durant l’acte, Javier Solís, representant de la Fundación MAPFRE en la zona, va agrair al Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona el seu “compromís” amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu “recolzament” a la formació i al futur professional d’aquestes persones. També va assenyalar la importància d’aquest tipus d’iniciatives, que “contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats a les persones que es troben en risc d’exclusió social i en situació d’atur”.
Per la seva part, Lluis Ferrer, president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, va agrair la col·laboració de la Fundación MAPFRE a l’hora de contribuir a que aquestes persones aconsegueixin “normalitzar” la seva vida i acabin amb les barreres que encara els hi impedeixen ser més independents i felices, “barreres, va indicar, que no tenen a veure amb la seva falta de capacitat laboral o professional, si no amb la falta de confiança i recolzament de la societat”.
L’acord, ha propiciat que avui es celebra una jornada de sensibilització empresarial, en la que han participat, la Fundació Privada Atendis i l’empresa Aranow Packaging Machinery.
A Barcelona, des de 2013 les pimes, autònoms i entitats socials, es poden beneficiar de les ajudes a la contractació de Fundació MAPFRE, amb l’objectiu de facilitat un lloc de treball als aturats de llarga durada.
Ja fa més de 8 anys de la posada en marxa de la posada en marxa de “Juntos Somos Capaces – Junts Ho Podem Fer”, que recolza a les persones amb discapacitat intel·lectual i enfermetat mental. Des de 2010 prop de 1000 empreses catalanes participen en el programa, el que ha permès que més de 570 treballadors amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, desenvolupin amb plena autonomia i eficàcia un treball qualificat. Gràcies al recolzament d’entitats com el Col·legi de Mediadors, al voltant de 600 persones també han rebut formació i assessorament per tenir més oportunitats laborals i una carrera professional més complerta.
Per més informació poden contactar amb Nuria del Olmo, de la direcció de Comunicació de MAPFRE (915812216 o 606537889) (ndelolm@fundacionmapfre.org o alejandra@fundacionmapfre.org)