Rabassa (CA Life) i Echebarria (ESADE) asseguren que es detecten en el consumidor més necessitats d’assessorament #SetmanaMundial2020
- 17/11/2020
- Posted by: elcol-legi
- Category: Notícies

Els dos executius destaquen que la mediació professional aporta valor gràcies a la capacitat de generar confiança i el seu coneixement dels clients
La conversa en Francesc Rabassa, Director General de CA Life, i Koldo Echebarria, Director General de l’escola de negocis ESADE, va obrir aquesta tarda la quarta jornada de la Setmana Mundial Digital 2020. Els dos protagonistes de ‘Diàlegs de futur’ van abordar diverses qüestions. En elles, el futur de la mediació i els canvis que ha introduït la pandèmia en el comportament dels consumidors. D’altra banda, també van tractar sobre els productes d’estalvi vinculats a la jubilació i l’impacte de la longevitat.
L’actualitat va marcar l’inici del diàleg. En concret, el resultat de les eleccions als Estats Units. Rabassa es va interessar per conèixer l’opinió de Echebarria, que ha estat present sobre el terreny durant els comicis, sobre el resultat i l’impacte que a Espanya i en el món el triomf de Joe Biden. “Veurem un govern més aparegut al que estàvem acostumats”, va assegurar el responsable de ESADE. En la seva opinió, “es tranquil·litzaran les formes i això és molt important en les relacions internacionals”. Echebarria va recordar que els EUA “continua sent la primera economia mundial i també la que té més capacitat d’innovació”.
Quant a la situació econòmica a Espanya, a pregunta de Rabassa, Echebarria va explicar que “no hem acabat de llegir totes les conseqüències econòmiques de la pandèmia”. Per al responsable de ESADE, les bones notícies sobre la vacuna “ens pot permetre una sortida a mitjan pròxim any”. És possible que tinguem una temporada d’estiu “més normal i això per a l’economia espanyola és molt important”, va afegir.
Echebarria: “El comerç electrònic ha recorregut en uns mesos el que hagués avançat en diversos anys”
Sobre l’impacte de la tecnologia i els canvis d’hàbits del consumidor durant la pandèmia, Echebarria va dir estar convençut que “el comerç electrònic ha recorregut en uns mesos el que hagués avançat en diversos anys”. En opinió de l’executiu, el sector assegurador i també el de l’educació són dues dels més afectats per aquests canvis.
Francesc Rabassa va apuntar que, en essència, “la qual cosa no ha canviat són les necessitats del consumidor”. Una altra qüestió és si ha variat la manera de relacionar-nos. En el cas de l’educació. Echebarria va assegurar que “les necessitats fins i tot han augmentat, ja que els canvis es produeixen cada vegada a major velocitat” i necessitem formar-nos al mateix ritme.
Sobre la transformació del món de l’assegurança, el director general de la prestigiosa escola de negocis, va dir que és un dels sectors “en els quals més impacte tenen les noves tecnologia”. Hi ha riscos per a la intermediació, però “es detecta al mateix temps noves oportunitats”. La clau és que “hi ha més necessitats d’assessorament que ofereixi més valor afegit”.
Rabassa: “Tota la part administrativa que no aporti valor al servei automatitzarà”
Francesc Rabassa va manifestar el seu convenciment que “la mediació ha de trobar aquest valor”. Ser conscients que “tota la part administrativa que no aporta valor al servei s’automatitzarà”. Per al director general de CA Life, el valor de la mediació és la seva capacitat d’assessorament “i el seu coneixement del client”. Una de les coses que ha canviat és que la interacció amb aquest client “no té perque ser sempre física”. En aquest punt del diàleg, Koldo Echebarria va destacar que “hi ha un valor que prevaldrà en els serveis financers: la confiança”.
Echebarria li va preguntar a Rabassa: “Com us ha tractat la pandèmia?”. El responsable de CA Life va diferenciar entre el nivell d’afectació del ram de no vida i del de vida i les assegurances de salut. El primer ja s’ha ressentit per la caiguda de l’activitat econòmica, mentre que vida i salut continuen creixent. En opinió de Rabassa, “la gent ha pres consciència que situacions que eren impossibles s’han acabat vivint”.
En el cas de CA Life, “estem creixent per sobre de la mitjana i confiant en la mediació”. Per a ajudar-los en aquests mesos marcador pel confinament i la restricció de mobilitat, Rabassa explica que des de la seva companyia “els hem proporcionat eines que faciliten la gestió i la subscripció”. Molts corredors han estat “capaços d’adaptar-se ràpidament a aquest entorn i a uns altres han trigat una mica més”.
Sobre l’assegurança de jubilació, tots dos directius van destacar que l’actual sistema públic rendirà menys en els pròxims anys. “Persones amb ingressos elevats veuran com en jubilar-se els seus ingressos seran un 30 i 40% del que ingressen actualment”, aclareix Rabassa.
En aquest punt, Echebarria asseguro que “el tractament fiscal de les assegurances no està molt desenvolupat a Espanya”. Rabassa va apuntar que “som el segon país amb major longevitat en el món, alguna cosa que és un èxit”. No obstant això, fa que el sistema retributiu no sigui econòmicament viable. El director general de l’asseguradora va aclarir què “hi ha models acumulatius com el dels anglesos en el qual s’estimula a estalviar a través de les empreses”.
La conversa completa es pot veure seguint aquest enllaç. Per a això és imprescindible estar registrat en la plataforma MediarioTV.