Quines cobertures ofereix l’assegurança escolar?

La legislació no exigeix la contractació d’una assegurança obligatòria per als menors de 3er d’ESO

 

la protecció dels riscos dels nens fora de casa

La salut i el benestar dels fills és sempre motiu de preocupació per als pares. Quan els nens estan lluny de casa és lògic que aquesta preocupació augmenti. En aquest sentit, la legislació vigent no obliga a la contractació d’un segur escolar que cobreixi l’assistència sanitària dels alumnes en cas de malaltia o accident en el centre escolar, tant si és públic com privat. No obstant això, això no significa que els menors estiguin en una situació de desemparament pel que respecta a l’assistència sanitària, ja que són, com la resta de ciutadans, beneficiaris del sistema públic de salut.

La situació canvia en cas dels alumnes menors de 28 anys i a partir de tercer d’ESO, incloent també la formació professional i la universitat. En aquest cas la legislació si que contempla una assegurança escolar obligatòria. D’aquesta cobertura es beneficien també els alumnes estrangers residents en les mateixes condicions que els espanyols sempre que cursin estudis al país i siguin menors de 28 anys.

Aquesta assegurança cobreix un ampli ventall de prestacions “relacionades amb accidents escolars, medicina i cirurgia general, neuropsiquiatria, toxicologia, tuberculosi pulmonar i òssia i altres “, segons informa el Servei Català de Salut (CatSalut).

Els centres escolars sí que tenen l’obligació de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil. Hi ha casos, en els quals els centres contracten altres assegurances de tipus voluntari per a cobrir altres eventualitats i possibles riscos. És una decisió que no ve marcada per legislació i que obeeix al criteri de cada centre.

Si tens dubtes sobre la resta d’assegurances que ofereixen cobertures als teus fills fora de la llar pots consultar al teu mediador d’assegurances. T’informarà, per exemple, sobre les assegurances contractades per l’ajuntament del teu municipi davant possibles accidents als parcs infantils i com pots exercir els teus drets.

A més, el teu corredor o agent d’assegurances també podrà assessorar-te sobre altres necessitats addicionals de cobertura que poden necessitar els teus fills per a cobrir tots els seus riscos.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.