Assegurança obligatòria per a gossos

El 29 de setembre entrarà en vigor l’obligació d’assegurar a aquests animals domèstics

perros-jay-wennington-CdK2eYhWfQ0-unsplash

El pròxim 29 de setembre, sis mesos després de publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), entrarà en vigor la nova Llei de Benestar Animal. Aquest nou marc normatiu, afavorit pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, es convertirà en la primera norma estatal que regula la relació amb els gossos, els gats i altres animals de companyia, i implicarà noves obligacions per als propietaris d’aquesta mena de mascotes.

Una de les principals novetats de la llei és que s’exigirà contractar una assegurança de responsabilitat civil a tots els propietaris de gossos, independentment de la raça, mesura o edat. Fins ara, només els propietaris de races catalogades com a perilloses estaven obligats a tenir aquest tipus d’assegurança. En cas de no contractar-ho, l’amo de l’animal s’exposa a multes de sancions que aniran dels 500 als 10.000 euros.

La nova assegurança de responsabilitat civil ha de ser una pòlissa que el responsable del gos haurà de pagar per a fer front als danys que la seva mascota pugui ocasionar a tercers. Aquests perjudicis poden ser materials –si es trenca un objecte, per exemple– o lesions corporals a una altra persona, com per exemple una mossegada. A més, el segur cobrirà tant la responsabilitat civil del propietari del gos com la d’un posseïdor ocasiona, per exemple quan una altra persona treu l’animal a passejar.

Últimes notícies