La jornada de novetats jurídiques i legals del Col·legi celebrada ahir va generar, un any més, un gran interès entre els mediadors de Barcelona

 

sessió novetatslegal 2022

Al llarg de més de tres hores, Josep Lluís Fernández, Doctor en Dret, advocat i assessor jurídic del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, ​​i la resta d’experts que assessoren aquesta institució en diversos aspectes legals, van oferir una nombrosa audiència una visió general dels principals canvis en matèria social laboral, fiscal i jurídic-legal que més afecten els professionals i les empreses de mediació d’assegurances.

Una jornada que, un any més, va generar un gran interès i nombroses preguntes pels ponents per part dels participants, que van arribar a superar àmpliament el centenar de persones durant bona part de la sessió. En aquesta ocasió, la jornada legal es va poder seguir presencialment a les aules del Col·legi o connectant-se a través de la plataforma Zoom.

Els temes que van despertar més curiositat van ser els relacionats amb les exigències de la nova legislació sobre formació i els canvis en matèria laboral, que van acaparar la major part de les preguntes entre els participants.

La intervenció del Dr. Josep Lluís Fernández es va centrar en les modificacions que afecten la formació inicial i formació contínua. L’assessor va explicar les diferents exigències per accedir al Nivell 1, Nivell 2 i Nivell 3 (abans grups A, B i C) i novetats com la diferenciació que fa la llei entre els empleats que assessoren sobre els contractes d’assegurança i els que en centren activitat concretament a l’assessorament durant el sinistre.

 

La nova normativa de formació

Pel que fa a la formació contínua, Fernández es va referir a l’obligació de fer 25 hores anuals per als professionals del Nivell 1 i Nivell 2 i 15 per als del Nivell 3, així com a l’obligació d’elaborar una memòria de formació de cada professional. El jurista va aclarir que aquesta formació pot ser presencial o a distància, sempre que inclogui un procés d’avaluació dels coneixements adquirits.

Després del torn de preguntes, va prendre la paraula Sandra Serra, gerent del Col·legi, per explicar que aquesta disponible a la web de la institució la Guia de Formació “que d’una manera molt senzilla ens permet que puguem saber quines exigències formatives té cada un dels perfils professionals dels negocis de mediació”.

D’altra banda, Serra també va recordar que el Col·legi i la Fundació Auditorium han elaborat dos Packs de cursos de formació contínua, de 25 i 15 hores anuals, respectivament, que s’ajusten a les exigències que determina la nova normativa i que cada alumne pot personalitzar. “Els col·legiats tenen unes condicions econòmiques especials i el Col·legi s’encarrega de sol·licitar les bonificacions per als treballadors i elaborar la memòria de formació”, explica la gerent. Aquests cursos, que poden ser presencials o a distància, inclouen proves (exàmens) “que els alumnes han de superar per a tenir la memòria”, va aclarir Serra.

 

Gran quantitat de canvis en matèria laboral

Les novetats a la legislació laboral van ser una altra de les temàtiques estrella de la sessió. Max Arias, advocat i soci Àrea Laboral de Crowe Legal i Tributari i Javier Abelló, advocat, associat i gerent Àrea Laboral de Crowe Legal i Tributari, van assumir el repte de traslladar a l’audiència una gran quantitat de canvis i modificacions. Arias va assegurar que feia molts anys que “no teníem tantes novetats en matèria de normativa laboral”.

Els dos experts van abordar aspectes d’actualitat absoluta com l’aprovació del nou Salari Mínim Interprofessional, l’aprovació del qual s’acaba de fer pública, i de les conseqüències que es deriven de la nova Reforma Laboral que va rebre el vistiplau del Congrés dels Diputats la setmana passada en una polèmica sessió. Una altra temàtica tractada per Arias i Abelló van ser els canvis relacionats amb la reforma de les pensions.

Una de les novetats de la sessió de novetats legals d’aquest any va ser la presència d’un expert en matèria de ciberseguretat. Manuel Alonso, advocat i soci Àrea Digital Business de Crowe Legal i Tributari, va oferir als participants una sèrie de conceptes bàsics sobre una qüestió que cada vegada genera més inquietud a les empreses. Alonso va detallar un model de resposta i actuació davant d’un possible ciberatac i va destacar la importància de la prevenció i la formació. L’expert va recordar que aquest tipus de riscos “no s’eliminen, però es poden limitar”.

La darrera part de la sessió va estar dedicada als canvis en matèria fiscal i comptable. Ángel Mª Ceniceros, soci de l’Àrea Fiscal de FLM Experts Legals Comptables, va ser el responsable d’informar els participants a les principals novetats que han entrat en vigor aquest 2022.

Últimes notícies