El Col·legi revela a més d’un centenar de mediadors les claus del bonus digital

Més d’un centenar de mediadors van assistir ahir a una sessió mixta, presencial i a través de streaming, on es va insistir en la capacitat transformadora d’aquestes ajudes europees

 

Sessió del bonus digital al Col·legi

El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona ha fet un nou pas en el seu pla d’acompanyament als col·legiats en l’accés als fons Next Generation. Francesc Santasusana, president del Col·legi, va ser l’encarregat d’obrir la sessió informativa agraint la participació tant als presents a la sala com als que van seguir a sessió a través de la plataforma Zoom. En total, més d’un centenar de persones van estar pendents de les explicacions sobre com accedir a les ajudes a fons perdudes del Kit Digital.

El president va recordar que “la nostra activitat viu un moment de canvi i la voluntat del Col·legi és ajudar-vos en aquest procés”. Santasusana va manifestar el seu convenciment que “tenim capacitat per adaptar-nos, encara que som conscients que arribaran nous competidors i hem d’estar preparats”. En aquest sentit, va explicar que “les ajudes dels fons europeus són un estímul per avançar en aquest procés de transformació i des del Col·legi volem estar al vostre costat i ajudar-vos en tot el que necessiteu”.

El president va reivindicar que “els recursos econòmics que aportin els fons europeus s’han de quedar al sector”. En aquest sentit, va recordar el paper de les empreses tecnològiques, tres (Codeoscopic, Gecose Software i MPM Software) presents a la sessió, i també de la consultora FML, que forma part del grup d’assessors en matèria comptable i fiscal que col·labora amb el Col·legi des de fa més de dues dècades i amb què la institució col·legial ha arribat a un acord perquè ajudin els col·legiats que ho sol·licitin a avançar en el programa del Kit Digital.

 

Un procés continu

La sessió informativa va superar les dues hores de durada i, després de la benvinguda de l’amfitrió, va intervenir Jordi Ferrer, professor del departament d’Operacions, Innovació & Data Science d’ESADE, que va entrar detalladament en el procediment que cal seguir per sol·licitar el Bonus Digital i les claus per aconseguir el màxim rendiment d’aquesta ajuda a fons perdut.

Ferrer va destacar que la transformació digital no és només una qüestió de tecnologia. “És imprescindible la gestió del canvi i això implica les persones”. Va recordar també que aquest és un procés continu “en què no podem aturar-nos”. En aquest sentit, l’expert va assegurar que “les empreses que no iniciïn aquesta transformació ara es quedaran fora, però les que després d’arrencar frenin el procés al cap d’un temps probablement correran aquesta mateixa sort”.

Sobre els fons Next Generation, el professor d’Esade va destacar que aportaran molts diners a l’economia del país “però és important que aquesta injecció de capital s’aprofiti bé”. En concret, per al procés de digitalització està previst aportar ajuts per valor de 4.000 euros.

Clarificant conceptes, Ferrer va destacar que el Kit Digital és el programa d’ajuts a fons perdut pensat per afavorir la digitalització de les empreses. Es tracta d’un projecte parametritzat en què s’han establert tres nivells d’ajuts en funció del nombre de treballadors donats d’alta al règim general que tingui cada empresa: de 0 a 2 empleats, 2.000 euros; de 3 a 9 treballadors, 6.000 euros, i entre 10 i 49 empleats, 12.000 euros.

 

Registre i tests de diagnòstic

“Per accedir al Bonus Digital l’empresa sol·licitant s’ha de registrar a la web www.acelerapyme.gob.es i completar una sèrie de quatre tests per avaluar la maduresa digital de la nostra empresa”, explica Ferrer. En total, és un procés que es fa en 30-40 minuts.

El procés continua seleccionant la categoria o categories per a les quals se sol·licita l’ajuda entre deu opcions. Posteriorment, el beneficiari del bonus digital ha de buscar el proveïdor o proveïdors (en el cas que hagi de repartir l’ajuda en solucions de més d’una categoria) dins de la llista d’agents digitals acreditats per l’Administració. Tot i això, “en aquests moments el procés no pot avançar més enllà dels test de diagnòstic, ja que encara no s’ha obert cap convocatòria d’ajudes”, conclou. Tot apunta que en els propers dies s’activarà una primera convocatòria dotada amb 500 milions d’euros per a les empreses d’entre 10 i 49 empleats.

Ferrer es va referir que les condicions del programa del Kit Digital determinen “la quantitat màxima del bonus digital que les empreses poden utilitzar per categories i que varia en funció de la mida de la plantilla de cada empresa”. De la mateixa manera, el docent d’ESADE va ​​explicar que a cada categoria s’especifica la quantitat d’hores que es poden destinar a formació, parametrització de solucions o, en el cas de les solucions de ciberseguretat, l’aportació econòmica per dispositiu.

 

Més enllà del Kit Digital

Per la seva banda, Xavier Gutiérrez, director de màrqueting de FLM, va explicar el funcionament de la plataforma Digitalitza T “que hem desenvolupat per assessorar els nostres clients en tot aquest procés” i va destacar-ne el caràcter col·laboratiu. Gutiérrez va destacar que “anirem de la mà del Col·legi en tot moment per poder ajudar els col·legiats a aprofitar aquesta oportunitat”.

Gutiérrez va destacar que “també ajudarem les empreses que vulguin anar més enllà en les possibilitats que ofereixen els fons Next Generation i optar a un altre tipus d’ajuts o crèdits tous per a projectes més personalitzats i innovadors”. Amb tot, el consultor va convidar els presents a fer el primer pas amb el Kit Digital i va considerar molt probable que “més endavant sorgeixin noves convocatòries”.

Al torn dels representants de les empreses tecnològiques del sector, hi va haver una gran coincidència en els plantejaments exposats. Les tres empreses van assegurar que han iniciat el procés d’homologació com a agents digitals i que oferiran solucions en diverses categories on tenen coneixements específics i aporten valor.

Joan Benet, CEO de Gecose Software, va recordar que “encara no hi ha cap empresa homologada com a agent digitalitzador a tot el país, malgrat que algunes companyies estan oferint signar acords, encara que les normes ho prohibeixen expressament”. Per la seva banda, David Millet, CEO de MPM Software, va explicar que “estem treballant amb associacions i grups per perfilar solucions que aportin valor”.

Mentre que, Claudio Aros, responsable de Formació, Direcció de Projectes i Estudis de Codeoscopic, va destacar que “els corredors tenen unes necessitats molt específiques i en algunes categories com ERPs, gestió de clients o CRM som només quatre o cinc tecnològiques principals” les que poden oferir el servei amb coneixement i experiència al sector assegurador.

Després d’aquestes intervencions es va obrir un torn de preguntes en què es van aclarir diversos dubtes sobre la quantia de les ajudes, l’accés dels autònoms a les ajudes o si els col·laboradors que no estan contractats dins del règim general compten a l’hora de definir el nombre de treballadors per accedir a les ajudes.

A la seva intervenció final, Francesc Santasusana va recordar als presents que “no cal tenir pressa”, ja que encara no s’han obert les convocatòries i el Col·legi continuarà informant perquè “les empreses de mediació ens puguem beneficiar d’aquestes ajudes”. En aquest sentit, el president va recordar que “organitzarem una sessió informativa cada mes” i que els assessors del Col·legi estan a disposició de col·legiats “per resoldre qualsevol dubte o consulta”. El Col·legi revela a més d’un centenar de mediadors les claus del bonus digital

Últimes notícies