Unespa reclama canvis reguladors

Mirentxu del Valle, presidenta de la patronal del sector assegurador, afirma que és imprescindible “canviar una normativa pròpia del segle xx”.

unespa-mirentxu

Mirentxu del Valle, presidenta d’Unespa, ha fet una crida per a reformar “l’entorn regulador actual perquè és del segle xx i ha d’adequar-se a la realitat actual”. La representant de la patronal afegeix que “cal crear un marc perquè puguem desenvolupar projectes innovadors i perquè puguem posar la digitalització al servei dels clients i de la societat en general”. Del Valle va realitzar aquestes afirmacions en el transcurs de l’última jornada de la Cimera Iberoamericana de l’Assegurança, que es va celebrar en el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona.

Per a la representant de la indústria asseguradora, “els líders del demà seran aquells que afrontin els reptes actuals perquè s’obren enormes oportunitats, però també se’ns presenten desafiaments molt importants”. Del Valle va advertir que “abans de parlar d’innovació cal plantejar-se quin valor té l’assegurança: té un valor social enorme que hem de preservar. Ajudem a les empreses i als comerços perquè no tornin a la casella de sortida si tenen algun sinistre. Hem de continuar protegint la societat i a partir d’aquí ens enfrontem al repte de la digitalització”.

Respecte al fenomen insurtech, va indicar que “hi ha nous actors en el mercat que presenten nous projectes tecnològics. Aquests nous operadors s’integren en un determinat moment de la cadena del valor del segur i fan que puguem proporcionar un millor servei al client” i va afegir que “tenint una quantitat ingent de dades, la Intel·ligència Artificial (IA) ens ajudarà a guanyar en eficiència perquè la dada és la nostra raó de ser i si gràcies a la IA podem conèixer millor als clients i podem presentar millors productes, tots sortim guanyant”.

Últimes notícies