La consellera de Justícia de Catalunya visita el Col·legi

Lourdes Ciuró va destacar la importància de la col·laboració públic-privada i les virtuts de la mediació legal com a via per a resoldre alguns conflictes en l’àmbit de l’assegurança sense arribar als tribunals

Lourdes Ciuró

Lourdes Ciuró, consellera de Justícia del Govern de Catalunya, va visitar el dimarts la seu del Col·legi de Mediadors de Barcelona i va participar en un esmorzar de treball al qual van assistir diversos representants del sector assegurador català. Jordi Font, cap del Gabinet de la consellera i Joan Ramon Casals, director general de Dret de la conselleria de Justícia, van acompanyar a Ciuró.

A més de Francesc Santasusana, president del Col·legi, la resta dels assistents a la reunió van ser Florence Cesmat, director general d’Asefa Seguros; Mònica Pujol, directora tècnica de Assistència Sanitària; Oriol Cascante, director comercial de Clínicum Seguros; Joan Benet, CEO de Gecose Software; Lluís Ferrer, president i CEO de la corredoria Ferrer & Ojeda; Carmina Homs, vicepresidenta 2ona del Col·legi i directora general de Ferrer & Ojeda; Dr. Josep Lluís Fernández, doctor en dret i assessor jurídic del Col·legi; Marta Oller, tresorera del Col·legi i administradora de la corredoria ORM Insurance Brokers i Sandra Serra, gerent del Col·legi.

Una vegada més, la biblioteca del Col·legi va ser l’escenari de l’esmorzar de treball en el qual Francesc Santasusana va platejar diverses qüestions a la consellera que afecten directament l’activitat asseguradora, com la necessitat d’una justícia que no s’eternitzi en el temps i un accés més ràpid a documents legals com a certificats de defunció que són imprescindibles per a poder agilitar el cobrament d’una assegurança de vida, per exemple.

Lourdes Ciuró va aclarir als assistents quines són les competències del departament que dirigeix en l’administració de justícia. De la mateixa manera, expresso la seva confiança a estudiar juntament amb el sector assegurador la possibilitat d’adoptar el model de mediació legal per a resoldre alguns conflictes que actualment finalitzen gairebé sempre en els tribunals de justícia. En aquest sentit, tant el Col·legi com els màxims responsables de la conselleria es van comprometre a explorar les possibilitats que ofereix aquesta figura legal.

En un altre moment de la reunió, la consellera de Justícia va expressar la seva ferma convicció en les virtuts de la col·laboració públic-privada per a resoldre alguns dels grans desafiaments que té plantejats la societat.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.