La digitalització és innovació?

Dos conceptes diferents però que mantenen vincles molt estrets

innovació

Són dos conceptes que van de bracet. La veritat és que el procés de digitalització no ha aconseguit la velocitat de creuer en les empreses a Espanya i, per això, bona part de la innovació passa per avançar en aquesta línia. La Setmana Mundial ens mostrarà, entre molts altres aspectes, el poder innovador de la digitalització en l’assegurança.

Objectivament, els experts assenyalen que no tota la digitalització hauria de considerar-se estrictament com una innovació. No obstant això, és obvi que aquest procés permet realitzar moltes accions habituals d’una altra manera, generalment més eficaç i amb millors prestacions. Dos aspectes que entronquen directament amb el concepte d’innovació.

D’altra banda, molts aspectes del procés de digitalització no són a hores d’ara una novetat d’última generació. En aquest sentit, s’allunyarien d’una de les premisses bàsiques de la innovació. No obstant això, la realitat ens mostra que el procés de digitalització a Espanya està avançant, però no amb la velocitat que seria desitjable. Alguna cosa que és especialment significatiu en les pimes d’alguns sectors.

Recents estudis assenyalen que el teletreball ha tingut un impacte molt positiu en el desenvolupament del procés de digitalització. Les empreses que ofereixen aquesta modalitat han experimentat un avanç significatiu en la digitalització dels seus processos. No hi ha dubte quin, en aquest sentit, es tracta d’un fenomen innovador i clarament transformador.

Els experts consideren que un altre element que pot tenir un efecte molt positiu en el desenvolupament de la digitalització en les empreses és l’estímul procedent dels fons NextGeneration. En aquest sentit, el Col·legi t’ofereix la seva col·laboració amb la participació de les principals empreses tecnològiques del sector assegurador per a obtenir el màxim partit del Bonus Digital.

De moment, ja s’han obert les convocatòries per a les empreses de 10 a 49 empleats (12.000 euros de subvenció) i les de 3 a 9 empleats (6.000 euros de subvenció). S’estima que per als autònoms i les empreses de menys de 3 treballadors (2.000 euros de subvenció) el termini s’obrirà a principis de tardor.

La Setmana Mundial del Col·legi, que se celebrarà el pròxim 25 d’octubre en el Teatre Nacional de Catalunya, ens permetrà conèixer els projectes i les estratègies més innovadores de les principals companyies del sector assegurador. En moltes d’aquestes iniciatives, de major o menor mesura, la digitalització tindrà un paper rellevant.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.