La diversitat corporativa és un valor empresarial estratègic

La diversitat i la inclusió han esdevingut valors de referència en la gestió empresarial, entre altres raons, en compliment dels ODS de l’agenda 2030 de les Nacions Unides. Aquests conceptes inclouen, en l’àmbit laboral, col·lectius o minories poc representats o amb poca visibilitat a les empreses

Diversitat

Es considera que el model tradicional de la gestió empresarial no contempla la diversitat i la inclusió de col·lectius i minories per a les plantilles. Avui l’estratègia i l’impuls promogut per les organitzacions globals principals com les Nacions Unides o l’Organització Internacional del Treball plantegen la diversitat corporativa com una resposta a l’exclusió laboral.

Mostrar que és una companyia diversa i inclusiva és un valor corporatiu de gran importància. La diversitat corporativa avui dia necessita complementar-se amb estratègies d’inclusió i foment de l’equitat no només a les empreses sinó també a la societat.

És clau eliminar prejudicis, estereotips, indiferència, desconeixement i discriminació. Tot això impedeix el desenvolupament ple i integral de totes les persones a l’empresa. Com ho es pot aconseguir? A l’estudi de la consultora Michael Page 2022 sobre diversitat i inclusió es destaca que convertir la diversitat i la inclusió en valors estratègics inclou accions com:

1.- Eliminar estructures obsoletes.

2.- Més retenció de talent.

3.- Millor representació de la igualtat.

4.- Més presència de la multiculturalitat.

5.- Promoció de l’acceptació de l’orientació sexual.

I tot això s’ha comprovat que aconsegueix resultats tan positius com:

– Millor imatge externa i més atractiu de la companyia per als candidats potencials.

– Més satisfacció dels empleats.

– Entorns de feines positives i estimulants.

– Més cooperació entre equips.

– Una relació més positiva amb clients i proveïdors.

– Productes i solucions més innovadors.

– Accés a nous mercats i grups de consumidors.

– Augment dels ingressos.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.