Quan les oportunitats de creixement professional són a la pròpia empresa

El talent pot estar dins de l’organització i els mateixos aspirants poden estar pensant a buscar oportunitats fora

 

Talento interno

Segons una investigació de la consultora Gartner només el 33% dels empleats que busquen una nova oportunitat laboral ho fan dins de l’empresa on s’exerceixen. Tenint en compte que la retenció del talent és un repte postpandèmia la clau és fixar consciència, donar accés i generar suport dins de les organitzacions segons destaquen a ‘Harvard Bussiness Review’ els especialistes en recursos humans Lauren Smith, Jamie Kohn i Iga Pilewska.

 

Mostrar que l’oportunitat és a dins

De què es tracta? Els autors assenyalen formes de donar accés a les oportunitats de creixement professional a la pròpia empresa passen, primer, per mostrar les opcions internes. Al mercat laboral pot ser més fàcil investigar les oportunitats d’un competidor perquè no es coneixen les vacants internes disponibles. Les organitzacions han de començar a tractar els empleats com ho fan amb els possibles candidats externs.

 

La pròpia percepció del treballador

D’altra banda, pot passar que sí que es coneguin aquestes vacants, però la pròpia percepció de l’empleat és una barrera bé perquè es pot tenir la idea que un altre company està més ben posicionat o perquè té connexions socials més sòlides.

En aquest cas és fonamental donar accés, facilitar o potenciar que els mateixos empleats explorin les funcions en què puguin estar interessats. No només es tracta que tinguin accés a les borses de treball internes sinó que tinguin plataformes que relacionen les persones amb les feines en funció de les seves habilitats.

Aquestes eines poden ajudar els empleats a crear un pla de desenvolupament que els prepari per als rols del seu interès. A més, les organitzacions també poden utilitzar aquest coneixement per crear sessions informatives o oportunitats de desenvolupament.

 

Suport de superiors i companys

Segons les dades de Gartner només el 17% dels empleats sent que el seu superior facilita el procés de sol·licitud de vacants internes i només el 20% se sent recolzat pels companys i l’equip. Això s’incrementa en el cas de les dones que diuen, en el 55% dels casos, que no estaven al corrent de les vacants de treball internes.

Per tant, el lideratge dels equips i la cohesió interna afavorint la circulació de la informació i potenciant els diversos talents fins i tot cap a altres àrees poden ser eines poderoses que impulsin el desenvolupament professional que després repercuteixi en el creixement organitzacional.

Últimes notícies

Este sitio web utiliza cookies y solicita sus datos personales para mejorar su experiencia de navegación.