Què distingeix el talent Z

Són la darrera incorporació al mercat laboral, van néixer a mitjans dels noranta i la primera dècada del segle XXI. També se’ls coneix com Zillennials i el 2030 suposaran el 30% dels professionals

Generación Z

Arriben a les empreses familiaritzats amb les novetats de la Intel·ligència Artificial (IA), volen espais de treball on es pugui socialitzar i, fins i tot, els agradaria –i potser arribin a aconseguir-ho aviat- conèixer la pròpia empresa i la seva dinàmica abans de treballar-hi . L’estudi LLYC DCH de Tendències de Talent 2023 destina a ‘L’efecte Z’.

La generació Z serà el 2030 el 30% de la població laboral activa. Com són? Estan familiaritzats amb les novetats de la IA, els processos de treball més ràpids, eficients i flexibles i, a la mateixa línia, canviaran els conceptes de mobilitat i espais de treball. Busquen entorns de treball més socials; com a exemple, es pot indicar que no passaran per alt que hi hagi al centre de treball un espai menjador agradable on es pugui compartir alguna reunió informal.

Un focus d’observació a nivell d’equip humà és l’efecte contagi que ja estan tenint i tindran els seus hàbits, les seves prioritats i les seves formes de concebre el treball en la resta de les persones que integren l’empresa.

L’exigència quant a ètica i sostenibilitat serà clau per atraure i comprometre els professionals i per afirmar el sentiment de pertinença. La conciliació personal i laboral marcarà el benestar laboral i conèixer l’experiència de treballar en una organització sense necessitat de pertànyer a la companyia s’apunta com una tendència impulsada pels Z que sembla que estarà marcada per l’experiència al metavers i per les sensacions viscudes al període d’incorporació o onboarding. Un repte és que aquest temps es converteixi en una experiència per al bon record i que ajudi a connectar les persones recentment incorporades amb l’empresa… que, a més, podrien arribar prèviament seleccionades per un algorisme.

Últimes notícies