Comprant de manera segura en Internet

Consells per a viure un Black Friday sense disgustos

BlackFriday

Demà és Black Friday i, malgrat l’emoció per adquirir els millors descomptes, és important anar amb compte si comprem en Internet. Des d’ARAG ofereixen 6 consells per a evitar disgustos i estafes.

1. Comprar en comerços de confiança. En Internet, el millor és comprar en establiments o comerços amb els quals anteriorment ja haguem realitzat alguna compra o coneguem a algú que ho hagi fet.

2. Detectar errors en les pàgines dels comerços en línia. Hem de tenir garanties que és un comerç segur i, si dubtem, fer comprovacions. Podem buscar l’opinió d’altres usuaris de les xarxes o desconfiar d’aquells anuncis que tinguin moltes faltes d’ortografia o estiguin mal redactats. A més, és primordial trobar la direcció física on el venedor té el seu establiment o oficines.

3. Comprar només en webs que comencin per https. Cal comprovar que l’adreça electrònica comenci per https, perquè és un senyal de seguretat. En la part inferior del navegador ha d’aparèixer el dibuix d’un cadenat tancat.

4. Tenir clar el cost total i la forma de pagament. És important consultar i tenir clares les formes de pagament i de lliurament, els costos de transport i les despeses derivades de devolució del producte. És necessari veure en l’oferta el preu inicial del producte i el preu rebaixat.

5. Consultar terminis i despeses de devolució. A Europa els terminis de què disposa el consumidor per a poder tirar-se enrere, si decideix no contractar el servei o no comprar el producte, és de 14 dies. El consumidor té l’obligació de comunicar-lo per escrit al venedor. Legalment se li poden reclamar al comprador les despeses de devolució si abans de la compra no se li ha informat amb claredat sobre aquest punt i sempre que siguin despeses proporcionals. Cal tenir en compte que uns certs productes com els fets a mesura o la roba interior, no es poden retornar.

6. No comprar des d’ordinadors públics o wifi obertes. Sempre cal evitar fer la compra des d’ordinadors públics o a través de xarxes wifi sense contrasenya.

Si malgrat anar amb compte tens algun problema, ARAG Protecció Digital inclou la reclamació per ús fraudulent de la targeta de pagament i en contractes de compra i serveis digitals. També inclou la reclamació de danys per infracció de la normativa de protecció de dades i la defensa administrativa digital en matèria de protecció de dades. A més, la pòlissa afegeix serveis d’assistència informàtica i serveis de ciberseguretat.

Últimes notícies