Santasusana anima als mediadors a innovar

El president del Col·legi de Barcelona, seu de l’última jornada de la Cimera Iberoamericana, destaca la importància de mantenir-se contínuament al dia.

SANTASUSANA-CUMBRE

El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona va ser l’escenari de l’última jornada de la Cimera Iberoamericana de l’Assegurança que s’ha celebrat a Barcelona del 22 al 24 de novembre. Durant tres dies aquest esdeveniment ha propiciat el diàleg i el debat sobre el futur del sector. Francesc Santasusana, president del Col·legi, ha agraït la presència dels assistents en la seu col·legial que “és la casa de tots” i ha assenyalat “la importància de la innovació, una qualitat que hem d’incentivar en tots els àmbits del negoci”. Per al president col·legial, “és necessari construir un entorn col·laboratiu que permeti, quan sigui necessari, que per exemple un corredor de Barcelona es pugui posar en contacte i col·laborar amb un corredor en qualsevol país americà”.

L’esdeveniment ha reunit professionals de l’assegurança de diversos països llatinoamericans amb l’objectiu de debatre i d’implicar l’entorn assegurador en la tasca d’assumir els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’ONU en 2015 i convertir així el sector en un agent més d’una societat ètica, humana, justa, sostenible i saludable. Una delegació de cinquanta representants de l’assegurança llatinoamericana ha participat en el cim que ha abordat temes com a innovació, transformació digital i tendències del mercat, entre altres.

Mirentxu del Valle, presidenta d’Unespa, des de la seu del Col·legi, ha fet una crida per a reformar “l’entorn regulador actual perquè és del segle xx i ha d’adequar-se a la realitat actual”. La representant de la patronal afegeix que “cal crear un marc perquè puguem desenvolupar projectes innovadors i perquè puguem posar la digitalització al servei dels clients i de la societat en general”.

La sessió de clausura ha estat dedicada a la innovació i a l’explosió d’insurtech. Marta Nolis, directora del Barcelona Insurhub, va destacar el paper que aquesta entitat juga en el sector. “Volem ajudar a fer la transformació digital posant en contacte a tots: inversors, companyies, mediadors i start ups”. Salvador Alonso, Director General de Banorte Assegurances de Mèxic, ha alertat de la necessitat de tenir un esperit inquiet que motivi a estar sempre innovant i pendent de les tendències de mercat. “Si no ens movem, trobarem centenars de raons per a quedar-nos on estem i només veurem el futur que ja va anar ahir”.

Martín Navaz, president d’Adecose, va expressar el seu temor “per la falta de recursos per a implementar la tecnologia necessària” i “per la diferència de velocitat entre companyies i mediadors que dificultarà poder competir”. Francesc Santasusana ha admès que “Espanya està excessivament regulada, però hem d’adaptar-nos” i ha explicat que la fórmula que ha aplicat en la seva corredoria és “negoci, confiança, lideratge i equip i anar avançant pas a pas”.

Últimes notícies